15-05-2018

Donkervoort viert 40-jarig jubileum met introductie van D8 GTO-40


Als kroon op 40 jaar Donkervoort introduceert Donkervoort een exclusief jubileummodel; de D8 GTO-40. De D8 GTO-40 is de culminatie van het DNA van Donkervoort. Een ultieme supersportwagen die zorgt voor de meest pure rijbeleving en een ongefilterde verbinding tussen auto en bestuurder.

De lichtste GTO ooit
Lichtgewicht. Al 40 jaar de belangrijkste kernwaarde van Donkervoort. Dankzij diverse innovaties werd in de constructie van de D8 GTO-40 een significante gewichtsbesparing gerealiseerd. Wat dit de lichtste GTO ooit maakt.

Donkervoort heeft hiervoor in eigen huis de gepatenteerde koolstofvezeltechnologie EX-CORE® ontwikkeld, die zorgt voor nog lichtere én sterkere koolstof componenten. Zo innovatief, dat deze recentelijk zelfs werd genomineerd voor de European Union Innovation Grant for Hightech Materials. EX-CORE® is veelvuldig terug te vinden in de D8 GTO-40.

De basis van de D8 GTO-40, het stalen buizen chassis, is dankzij een samenwerking met de R&D-afdeling van gerenommeerd staalproducent Tata Steel nog sterker geworden. De torsiestijfheid is met maar liefst 15 procent toegenomen, en dat terwijl het totaalgewicht van het chassis nog verder gereduceerd is. In combinatie met de EX-CORE® dragende carrosseriedelen resulteert dit in een ongeëvenaarde veiligheid en torsiestijfheid.

Eindresultaat: in gewicht is de D8 GTO-40 maar liefst 22 kilogram* lichter in vergelijking met de 2011 D8 GTO.

De snelste GTO ooit
Ontwerptechnisch werd voor de D8 GTO-40 gefocust op het vergroten van downforce en aerodynamische balans. Dit is terug te zien in het opvallende design en in de details van de aerodynamische elementen.

De meest veelzijdige GTO ooit
Buiten alle technische en optische innovaties is de D8 GTO-40 vooral een veelzijdige Donkervoort. Naast puur en snel ook comfortabel voor heerlijke toerritten. Hiervoor kan de rijder kiezen voor een breed scala aan mogelijkheden.


Gelimiteerde oplage
De D8 GTO-40 heeft een vanafprijs van € 159.600,- exclusief belastingen en wordt vervaardigd in een beperkte oplage van een symbolische 40 stuks. In de eerder dit jaar gestarte voorverkoop werd reeds meer dan de helft van deze oplage verkocht.

Raadpleeg voor meer informatie www.donkervoort.com