15-05-2018

Kia introduceert nieuwe diesel 48-volt mild-hybride aandrijflijn in 2018


Kia introduceert in de tweede helft van 2018 zijn eerste diesel 48-volt mild-hybride aandrijflijn. De populaire Kia Sportage krijgt daarbij de primeur. De nieuwe 'EcoDynamics+' aandrijflijn reduceert de CO2-uitstoot door de dieselmotor tijdens accelereren te ondersteunen met elektrische kracht afkomstig van een krachtige 48-volt batterij. Ook kan de motor met behulp van een nieuwe Mild-Hybrid Starter-Generator eerder worden uitgeschakeld om brandstof te besparen en emissies te beperken.

De nieuwe EcoDynamics+ technologie is betaalbaar en compact en past om deze redenen perfect in de strategie van Kia om innovatieve auto’s betaalbaar aan te kunnen bieden aan een grote groep consumenten. De compacte componenten van het 48-volt mild-hybride systeem maken het mogelijk om het systeem in diverse bestaande voertuigen toe te passen, zonder in te hoeven leveren op de praktische bruikbaarheid van de auto.

De Kia Sportage wordt in de tweede helft van 2018 als eerste model in Europa uitgerust met de EcoDynamics+ diesel 48-volt mild-hybride technologie. Diverse andere Kia-modellen, waaronder de nieuwe Kia Ceed, krijgen de nieuwe aandrijflijntechnologie in de loop van 2019.

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl